Splošni pogoji poslovanja

Pogoji poslovanja so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), na podlagi priporočil GZS in mednarodnih kodeksov za e-poslovanje.

Pogoji poslovanja določajo pogoje nakupa preko spletne strani sol.si, ki je dostopna na povezavi http://www.sol.si  (v nadaljevanju: 'spletna stran') in jo upravlja podjetje RODEO TEAM d.o.o., ponudnik storitev e-poslovanja (v nadaljevanju: 'ponudnik'). 

Pred nakupom preko spletne strani, prosimo, preberite te pogoje poslovanja in varovanje zasebnosti.

Z uporabo spletne strani uporabnik sprejema in soglaša z vsemi določbami teh pogojev poslovanja, ki vključujejo tako vse povezave kot njihove sestavne dele, in potrjuje, da je bil seznanjen s politiko zasebnosti.

Bistvene lastnosti blaga, cene, vključno z vsemi davki in drugimi dajatvami ter podatki o načinu plačila in dobave veljajo v trenutku dokončne potrditve naročila. Podatek o roku dobave velja v trenutku dokončne potrditve. V primeru morebitne spremembe roka dobave bodo prodajni svetovalci stranke ustrezno in pravočasno obvestili.

Cena izdelka, vrednost DDV-ja in strošek poštnine so razvidni v nakupovalni košarici, še preden zaključite naročilo. Prav tako boste o vseh podatkih o vašem spletnem naročilu obveščeni na e-naslov, ki ste ga navedli v nakupovalni košarici pri vnosu vaših podatkov, še isti trenutek, ko ste oddali naročilo. Če le-tega ne prejmete, obstaja možnost, da ste navedli napačen e-naslov. V takšnem primeru vas prosimo, da nas konktaktirate:

 • pišete na e-naslov info@sol.si ali
 • pokličete na telefonsko številko: 04 2015400

 

1. Dokončna potrditev naročila

Naročilo je dokončno potrjeno, ko bo po oddaji spletnega naročila uporabnik na posredovani e-naslov, ki ga je vnesel ob naročilu, prejel e-pošto s podrobnostmi njegovega naročila ter z obvestilom, da je naročilo sprejeto in potrjeno.

Če uporabnik po oddaji naročila želi karkoli spremeniti ali naročilo v celoti preklicati, to lahko stori preko e-pošte na naslov info@sol.si

 

2. Dostopnost informacij (povzetek zakonodaje) 

Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije: 

 • identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, številka registra)
 • kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, naslov, telefonska številka)
 • bistvene značilnosti blaga oziroma storitev (vključno s poprodajnimi storitvami in garancijami)
 • dostopnost izdelkov (vsak izdelek ali storitev, ki je v ponudbi na spletnem mestu, naj bi bil dostopen v razumljivem roku)
 • pogoje dostave izdelka ali izvršitve storitve (način, kraj in rok dostave)
 • vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano ali že vsebujejo davke in stroške dostave)
 • način plačila in dostave
 • časovno veljavnost ponudbe
 • rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop; poleg tega tudi o tem, če in koliko stane kupca vračilo izdelka,
 • pojasnilo postopka ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci. 

3. Identiteta podjetja in kontaktni podatki

Ponudnik in njegov naslov:  RODEO TEAM d.o.o., KOROŠKA CESTA 53, 4000 KRANJ, Slovenija Elektronski naslov: info@sol.si (uporabniki naj pošljejo e-sporočilo za kakršnekoli ugovore, pripombe, vprašanja ali izjave)

 

Identifikacijska številka za DDV: SI48123234

 

4. Postopek nakupa

I. Izbira izdelka

Na spletni strani http://www.sol.si izberite izdelek, kliknite na sliko izdelka ter/ali gumb ''dodaj v košarico''. Sistem vas obvesti, da je bil izdelek uspešno dodan v košarico. Če želite nadaljevati nakupovanje, kliknite povezavo ''Nadaljujte z nakupi '' in vrnete se nazaj v spletno trgovino.

Če želite zaključiti nakup, vas sistem avtomatično popelje v košarico kjer nadaljujete nakup.

II. Odstranitev  izdelka iz nakupovalne košarice

 Na spletni strani http://www.sol.si levi strani nahaja nakupovalna košarica, v kateri so uporabniku prikazani izdelki, ki jih je med brskanjem po spletni trgovini dodal v nakupovalno košarico. Če želi uporabnik odstraniti določen izdelek iz nakupovalne košarice, mora klikniti na križec ''odstrani ta item'' pri izdelku, ki ga želi odstraniti. Uporabnik lahko izdelek odstrani tudi v postopku dokončanja naročila, s klikom na križec »odstrani« pri posameznem izdelku.

III. Nakupovalna košarica  

Za dokončanje naročila morate izpolnite potrebna polja.

1 Podatki računa

Posredovati morate zahtevane kontaktne podatke, ki so označeni z rdečo zvezdico (ime, priimek, e-mail naslov, naslov, država, kraj, poštna številka, in tel. številka), ki jih potrebujemo za potrditev in zaključek naročila ter dostavo izdelka. Vpisati morate vsaj eno veljavno telefonsko številko.

Obrazec vam omogoča, da si lahko ustvarite račun in pri naslednjem naročilu so vaši podatki že shranjeni.

Omogoča vam tudi možnost pošiljanja na drug naslov.

 

2  Način dostave

Pošta Slovenije – Ob nakupu nad 40 Euro brezplačno po Slovenijii,  ob nakupu manjšem od 40 Eur se zaračunajo stroški pakiranja in dostave 4 Eur

 

3  Način plačila

Trenutno nudimo samo plačilo po predračunu. 

 

4 Pregled naročila

Prikazani so izdelki, ki ste jih je med brskanjem po spletni trgovini dodali v nakupovalno košarico. Cena izdelka, strošek poštnine, vrednost DDV-ja in skupni strošek za plačilo so razvidni v nakupovalni košarici, preden zaključite naročilo.

 

IV. Zaključek naročila 

Uporabnik lahko pregleda posredovane podatke za dostavo, način plačila, ki ga je izbral in vsebino nakupovalne košarice. Uporabnik potrdi naročilo s klikom na gumb ''Zaključi naročilo''. Če je bilo naročilo uspešno zaključeno, se vam na spletni strani izpiše tekst  »Vaše naročilo je bilo sprejeto. Zahvaljujemo se vam za nakup v naši spletni trgovini in se priporočamo tudi v prihodnje! Vaša številka naročila je: ____________. Na e-poštni naslov vam bomo poslali potrditveno sporočilo z vsemi podrobnostmi nakupa.«

  

V. Dokončna potrditev naročila

Po oddaji naročila bo uporabnik na posredovani e-naslov, ki ga je vnesel ob naročilu, prejel e-pošto s podrobnostmi njegovega naročila ter z obvestilom, da je naročilo sprejeto in potrjeno.

Tekst e-mail sporočila se glasi ''Pozdravljeni, ime in priimek. Zahvaljujemo se vam za vaše naročilo v spletni trgovini sol.si. Takoj, ko bo vaše naročilo odposlano vas bomo o tem obvestili. Status vašega naročila lahko preverite tako, da se  prijavite v vaš račun.  Za kakršnakoli vprašanja o vašem naročilu nas lahko kontaktirate preko e-pošte info@sol.si ali pa nas pokličete po telefonu na 04 2015400. Podatki o vašem naročilu se nahajajo spodaj. Zahvaljujemo se vam za nakup v naši spletni trgovini ter vas toplo vabimo k ponovnem obisku spletne trgovine.

Uporabnik je s prejetim elektronskim obvestilom seznanjen, da ga bomo pred odpošiljanjem naročila o predvidenem roku dostave naročenega blaga obvestili. Če uporabnik ne bo dosegljiv preko telefona, ga bomo kontaktirali preko e-pošte.

VI. Odstop od naročila pred dostavo

Če uporabnik po oddaji naročila želi karkoli spremeniti ali naročilo v celoti preklicati, to lahko stori preko e-pošte na naslov info@sol.si

  

5. Cene

Vse cene navedene na spletni strani so končna cena in so v njej že zajeti vsi prispevki in davki. Na strani, kjer je naročilnica, sta specificirana cena izdelka z vključenim DDV-jem ter strošek dostave /poštnine. Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo vnaprej določene veljavnosti. Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik potrdi naročilo. Od tega trenutka so vse cene in ostali pogoji fiksirani in veljajo tako za ponudnika kot za kupca.

Ponudnik kupcu izda račun na trajnem mediju, z razčlenjenimi stroški in navodili, kako odstopiti od nakupa in izdelke vrniti, če je to potrebno in mogoče. Kupoprodajna pogodba (naročilo) je v elektronski obliki shranjena na strežniku ponudnika in kupcu dostopna v vsakem trenutku v njegovem uporabniškem profilu, kar pa ne velja za naročila oddana po telefonu. V tem primeru ponudnik hrani podatke o naročniku samo v bazi podatkov o strankah podjetja v sklopu programa, ki ga podjetje uporablja za svoje računovodske potrebe.

Pri opisih izdelkov lahko pride do napak. Pridržujemo si pravico do spremembe cene izdelkov brez predhodne najave.

 

6. Multimedijska vsebina

Na spletni trgovini sol.si so navedeni glavni podatki o izdelkih in za boljšo predstavljivost tudi fotografije izdelkov (slike so simbolične). Čeprav se trudimo zagotoviti natančne fotografije prodajnih artiklov, je potrebno vse fotografije jemati kot simbolične. Fotografije ne zagotavljajo lastnosti izdelka. Barvni odtenki in videz lahko nekoliko odstopajo od resničnega stanja izdelkov.

  

7. Plačilo

Blago, kupljeno preko spletne strani podjetja RODEO TEAM d.o.o., lahko kupec plača po povzetju pošiljke poštnemu uslužbencu oziroma dostavljavcu. Pri plačilu po povzetju Pošta Slovenije zaračuna provizijo za plačilo položnice po njihovem takrat veljanem ceniku. Na to ponudnik žal nima vpliva.

Kupec lahko blago plača tudi po predračunu, ki ga ponudnik pošlje kupcu po e-pošti. Pri takem načinu plačila bo ponudnik naročeno blago odpremil šele, ko bo priliv kupca razviden na TRR ponudnika.

  

8. Dostava

Pogodbeni partner za dostavo pošiljk je Pošta Slovenije, vendar si ponudnik pridržuje pravico izbrati drugo dostavno službo, če bo s tem naročilo izpolnjeno bolj učinkovito.

Blago, naročeno na spletni strani vam bomo dostavili v najkrajšem možnem času. Naročila, ki jih prejmemo ob delavnikih, bomo na navedeni naslov poslali v roku 48 ur (v kolikor je izdelek pri nas na zalogi). Če naročenega blaga slučajno ni na zalogi, vam bomo to takoj sporočili.

Dostava poteka samo na področju Slovenije.

 

 

9. Pravica do odstopa nakupa,vračilo blaga

Kupec ima pravico, da v roku 45 dni vrne kupljeno blago brez kakršnekoli odškodnine. Vendar je kupec dolžan nositi stroške, ki nastanejo pri vrnitvi predmeta nakupa. O nameravanem vračilu mora kupec pisno obvestiti ponudnika, najkasneje v 15 dneh od prejetja blaga, in sicer na kontaktni e-naslov: info@sol.si, blago pa vrniti v nadaljnjih 30 dneh. Če kupec z nakupom iz kakršnegakoli razloga ni zadovoljen, ima pravico, da odstopi od sklenjene pogodbe – nakupa brez kakršnekoli odškodnine ter navedbe razloga, ponudnik pa kupcu v tem primeru povrne kupnino, brez poštnih stroškov.

Izdelki, ki se vračajo, morajo biti nerabljeni, nepoškodovani in v originalni embalaži z morebitnimi navoditli za uporabo. Vračilu mora kupec obvezno priložiti kopijo originalnega računa.

Vračilo kupec pošlje po pošti na naslov ponudnika: RODEO TEAM d.o.o., KOROŠKA CESTA 53, 4000 KRANJ. Stroške vračila blaga pri odstopu od naročila krije kupec.

Vračila ponudnik storitev ne bo upošteval za izdelke, ki so bili pri kupcu doma poškodovani ali uporabljeni. Ponudnik si pridržuje pravico, da vračilo poškodovanega, uporabljenega ali izdelka, ki ob vračilu ne vsebuje vseh pripadajočih elementov (škatla, račun, originalno zapakiran, neuporabljen itd) zavrne na stroške pošiljatelja. Ponudnik zato prosi kupca, da z izdelkom ravna kot dober gospodar in pazljivo saj bo ponudnik le tako lahko nemoteno izdelek zamenjal ali vrnil denar.

Vračilo kupnine za vrnjene artikle bo ponudnik vrnil na kupčev transakcijski račun. Transakcijski račun kupec ponudniku sporoči ob vračilu izdelkov ali po e-mailu na info@sol.si

  

10. Varnost

Od vas prejete podatke uporabljamo za potrebe vašega naročila. Vaše podatke posredujemo naprej na podjetja, ki so odgovorna za pošiljanje blaga (ime, naslov).

Podatkov ne posredujemo nikomur drugemu. Po opravljeni dostavi in potem, ko smo prejeli vaše plačilo, je dostop do vaših podatkov zaprt.

  

11. Varovanje osebnih podatkov

Ponudnik se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika. Ponudnik bo osebne podatke uporabil izključno za potrebe izpolnitve naročila (pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov) in ostalo potrebno komunikacijo. Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani nepooblaščenim osebam. Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla. Vaši osebni podatki bodo zakodirani preneseni preko interneta. Naše spletne strani in druge sisteme imamo zaščitene s tehničnimi in organizacijskimi ukrepi proti izgubi, uničenju, dostopu, spreminjanju in širjenju vaših podatkov s strani nepooblaščenih oseb.

  

12. Varstvo otrok

Vsaka komunikacija, namenjena otrokom, bo primerna njihovi starosti in ne bo izkoriščala zaupljivosti otrok, pomanjkanja izkušenj ali občutka lojalnosti. Ponudnik ne sme sprejemati naročil od nekoga, za katerega ve ali sumi, da je otrok, ne da bi za to imel izrecnega dovoljenja njegovih staršev ali skrbnikov. Ponudnik brez izrecnega dovoljenja njihovih staršev ali skrbnikov ne sme sprejemati kakršnihkoli osebnih podatkov, ki zadevajo otroke. Prav tako ponudnik tretji osebi ne sme izdajati podatkov, sprejetih od otrok, izjema so starši oziroma skrbniki. Ponudnik ne sme ponujati prostega dostopa do izdelkov ali storitev, ki so škodljive za otroke.

  

13. Odveza odgovornosti

Ponudnik se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njegovih straneh. Kljub temu pa se lahko lastnosti artiklov, rok dobave ali cena spremenijo tako hitro, da ponudnik ne uspe osvežiti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru bo ponudnik kupca obvestil o spremembah in mu omogočil dostop od naročila ali zamenjavo naročenega artikla.

 

 

14. Pravica do obveščanja

• informacija: imate pravico do brezplačnih informacij o vaših podatkih in tudi, če je potrebno, do zaprtja in izbrisa teh podatkov. Če imate vprašanja glede izbrisa, predelave ali uporabe vaših podatkov, se obrnite na: info@sol.si ali nam pošljite zahtevek po pošti. • obvestila: po prijavi na obvestila bosta vaše ime in vaš elektronski naslov z vašim dovoljenjem uporabljena v reklamne namene, dokler se iz obveščanja ne odjavite. Na obvestila se ob naročilu avtomatsko prijavite, lahko pa se kadarkoli odjavite na info@sol.si  • privolitev v obveščanje: dovoljenje za obveščanje lahko podate v postopku oddaje naročila.

Želimo vas opozoriti, da se bo podjetje RODEO TEAM d.o.o.. po svojih najboljših močeh trudilo zagotoviti verodostojne in posodobljene podatke o izdelkih, ki jih trži na spletni strani. Klub temu pa se lahko lastnosti izdelkov, njihova zaloga in cena spremenijo tako, da ponudnik ne uspe osvežiti vseh podatkov. V takem primeru bo kupec naknadno obveščen o spremembah in bo imel možnost preklica naročila z vračilom morebitne nakazane kupnine ali zamenjave naročenega izdelka. Vse fotografije izdelkov so simbolične in ne odražajo nujno in v celoti lastnosti izdelka, zato služijo zgolj kot informativni prikaz! 

 

15. Oglasna elektronska sporočila

Ponudnik bo uporabnikom pošiljal oglasna elektronska sporočila le, če temu uporabnik v le-to izrecno privoli. Oglasna elektronska sporočila bodo vsebovala naslednje sestavine:

• jasno in nedvoumno bodo označena kot oglasna sporočila,

• pošiljatelj bo jasno razviden,

• različne akcije, promocije, nagradne igre in druge tržne tehnike bodo označene kot takšne. Prav tako bodo jasno določeni pogoji udeležbe v njih,

• jasno bo predstavljen način odjave od prejemanja oglasnih sporočil,

• na obvestila se ob naročilu avtomatsko prijavite, lahko pa se kadarkoli odjavite na info@sol.si

• željo uporabnika, da ne želi prejemati oglasnih sporočil, bo ponudnik izrecno upošteval.

 

Oglasni material bo poslan v imenu podjetja RODEO TEAM d.o.o. z namenom neposrednega trženja. V skladu s 73. členom ZVOP-1 lahko kadarkoli pisno ali na drug dogovorjen način uporabnik zahteva, da upravljavec osebnih podatkov trajno ali začasno preneha uporabljati vaše osebne podatke za namene neposrednega trženja.

Zaradi specifičnosti poslovnega procesa in tehničnih omejitev je mogoče, da boste v 15 dneh od datuma vaše odjave še prejeli elektronsko sporočilo z oglaševalskimi ponudbami in ostalimi vsebinami s strani podjetja RODEO TEAM d.o.o. (v primeru, da je bila e-pošta že poslana oz. v fazi pošiljanja). Vnaprej se vam opravičujemo in vas prosimo za razumevanje.

  

16. Pritožbe in spori

Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Ponudnik se po vseh močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb in določiti osebo, s katero se, v primeru težav, kupec lahko poveže telefonsko ali po elektronski pošti.

Pritožbe oddajte pisno po elektronski pošti na naslov: info@sol.si. Ponudnik bo v petih delovnih dneh potrdil, da je prejel pritožbo, sporočil kupcu, kako dolgo jo bo obravnaval in ga vseskozi obveščal o poteku postopka. Ponudnik se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniškega spora, vsaj kar zadeva sodno reševanje, njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki nastanejo pri reševanju samega spora. To je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato si ponudnik prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

Obilo prijetnih in ugodnih nakupov.

  

17. Podatki podjetja

Sedež podjetja RODEO TEAM d.o.o.

KOROŠKA CESTA 53

4000 KRANJ

Slovenija

Matična: 5580811000

ID številka za DDV: SI 48123234

Direktor: Ambrožič Damijan

Številka poslovnega računa: SI56 0510 0801 1722 442 (Abanka Vipa d.d.)

Davčni zavezanec za DDV: DA

 

Tel.: 04 2015400

Email: info@sol.si

spletna stran: http://www.sol.si