Opis tehnologij

 

Serengeti Eyewear

 

 

Serengeti Photochromic Tech PRILAGODITE SVETLOBO - V svetlih pogojih, ko je UV radiacija močnejša, se molekule v steklih razširijo in potemnijo steklo, kar jim omogoča, da absorbirajo več svetlobe. V temnejših pogojih, ko je UV radiacija šibkejša, se molekule skrčijo in ločijo in spustijo več svetlobe skozi steklo. Tako naša fotokromična stekla opravijo delo namesto vaših oči in vam ves čas nudijo optimalno količino svetlobe, lajšajo utrujenost oči in dajo jasen pogled na svet okoli vas. 

 

 

 

 

Serengeti Polarization Tech

KONTROLIRAJTE SVETLOBO - Serengeti polarizacijska tehnologija organizira svetlobo, ki vstopa v steklo, na podoben način kot okenska želuzija. Vzporedni žarki lahko vstopijo, medtem ko je pravokotno bleščanje absorbirano. Rezultat je bolj tehnično učinkovita vidna izkušnja, z neprekosljivim udobjem in optično pravilnim vidom.

 

 

 

 

 

Serengeti Spectral Control

UPRAVLJAJTE S SVETLOBO - Spectral Control deluje s polnim spektrumom svetlobe in je posebej zasnovan tako, da s selektivnim upravljanjem valovnih dolžin deluje kot vizualni izenačevalnik. Meglice in bleščanje so drastično zmanjšane, kontrast je izboljšan in vaš vid je ostrejši - med vsem tem pa še blokira motečo modro svetlobo, ki je eden glavnih povzročiteljev utrujenosti oči.

 

Serengeti Lens TechnologyNEIZPROSEN LOV NAPREDNJEŠIH STEKEL - Mletje z diamantnimi kolesci. Mikroskopsko prepredanje tehnologije. Temperature čez 1000ºC. Če obstaja način, kako narediti optično naprednejša stekla, ga Serengeti najde. Če nosite ultra-lahka stekla ali pa nagrajena Polar PhD™ stekla, boste izkusili osupljivo jasnost vida in optično superiornost, ki sta razpoznavna znaka znamke Serengeti.

 

Serengeti Frame TechnologyNAJBOLJŠA OČALA NA SVETU ZA VOŽNJO SI ZASLUŽIJO NAJBOLJŠI OKVIR NA SVETU - Serengeti okvirji uporabljajo najboljše materiale, med drugim tudi titanij, nerjaveče jeklo, acetat in vbrizgan najlon, kar zagotavlja trpežnost in sofisticirano estetskost, medtem ko napredni inženiring in odlična ročna izdelava jamčita trajno udobje in superiorno prileganje.

 

Serengeti Drivers Lens

 

Stekla Serengeti Drivers - jantarno obarvana stekla, posebej idealna za vožnjo. Poudarijo barve in kontrast, fotokromična tehnologija pa jim omogoča, da se prilagajajo svetlobnim pogojem in vedno prepuščajo optimalno količino svetlobe, kar lajša utrujenost oči in vam omogoča prijetnejšo vožnjo. Prav tako pa so ustvarjena, da prepuščajo več rdečih, rumenih in zelenih barv, kar jih naredi idealne za prepoznavanje semaforjev.

 

Serengeti Drivers Gold Lens

 

Stekla Serengeti Drivers Gold - ta stekla imajo vse prednosti stekel Drivers, poleg tega pa še zlat zrcalni premaz, ki odbija vidne in infrardeče valovne dolžine, ki so lahko škodljive očesu.

 

Serengeti Drivers Gradient Lens

 

 Stekla Serengeti Drivers Gradient - zgoraj so temnejša in spodaj svetlejša. Tako so oblikovana, da ščitijo pred bleščanjem od zgoraj, a vseeno nudijo jasen pogled na armaturno ploščo. Posebej oblikovana s piloti v mislih, saj lahko tako podrobno vidijo čez dolge razdalje, a z lahkoto vidijo inštrumente pred sabo.

 

Serengeti 555nm Lens

 

 Stekla Serengeti 555nm - stekla so poimenovana po 555 nanometerskem centru vidnega barvnega spektruma svetlobe, območju, kjer človeško oko vidi najlažje in najudobneje. Idealna so za zelo svetle pogoje. Prepuščajo zelen in rumen spekter svetlobe, na zunanji strani pa imajo zrcalni premaz, ki še dodatno lajša utrujenost oči.

 

Serengeti 555nm Blue Lens

 

 Stekla Serengeti 555nm Blue - na stekla 555nm je dodan moder zrcalni premaz, ki blokira več svetlobe in omogoča še dodatno zaščito oči.

 

 

Serengeti CPG Lens

 

Stekla Serengeti CPG - stekla CPG (cool photo grey) so narejena, da služijo v vseh vremenskih pogojih in so še posebej primerna za močno bleščanje, ki lahko ovira vidljivost. Njihove polarizacijske lastnosti pa vašim očem nudijo še dodatno zaščito in udobje.

 

Serengeti Sedona Lens

 

Stekla Serengeti Sedona - ta edinstvena, rožnato obarvana stekla omogočajo izjemno visoko-kontrasten pogled v najsvetlejših pogojih in so idealna za na vodo in sneg oz. v vsakem okolju z intenzivno svetlobo.

 

 

Bolle Eyewear

Adjustable Nosepiece

 

Nastavljiv nosnik - hipoalergenični nosnik se lahko ročno nastavi in prilagodi za posameznika, kar nudi dodatno kontrolo ter udobje.

 

Bolle Optics Control

 

Optics Control System - z enostavno in hitro možnostjo ročne menjave stekel, vam Bolle ponuja fleksibilnost, da si očala prilagodite vremenskim pogojem in ste tako pripravljeni na prav vse.

 

Bolle Thermogrip

 

Thermogrip – nosnik in konci ročk so narejeni iz posebnega hidrofilnega materiala, ki absorbira vlago in s tem drži očala udobno na mestu, tudi med težkim naprezanjem.

 

Bolle b-88 Nylon Frames

 

b88 Nylon okvir – Bolle uporablja samo najbolj kvalitetni najlon, kar se odraža v okvirih, ki so izjemno vzdržljivi, a lahki in fleksibilni.

 

Bolle B-Flow

 

B-Flow - tehnologija, ki omogoča večjo zračnost okvirja in še dodatno preprečuje nabiranje vlage, ne glede na vreme.

 

Bolle Polarized

 

Polarizacija - izniči bleščanje z vodnih površin ali ceste in zagotavlja jasen vid in sproščene oči.

 

Bolle Photochromic

 

 Fotokromična stekla - vrhunska, visoko-kontrastna in odzivna na svetlobo; ta stekla spreminjajo gostoto temnila s spreminjajočimi se svetlobnimi pogoji in nudijo udoben vid ne glede na intenzivnost svetlobe.

Bolle Anti-Fog

 

 Anti-Fog premaz - na notranjo stran stekel je nanešen premaz, ki pomaga preprečevati rosenje očal.

 

Bolle Oleophobic & Hydrophobic

 

Oleofobični in hidrofobični premaz - na zunanjo stran stekel je nanesen premaz, ki odganja vodne kaplje in preprečuje nastajanje oljnih madežev in tako zagotavlja jasen in natančen vid.

Bolle Precision Optics

 

Precision Optics - ni važno, če ste na kolesu, na cesti ali gorski poti, vam je nujen jasen vid. S kristalno jasnostjo vam Bolle stekla omogočajo, da vidite vse, kar vam drvi naproti!

 

Bolle CarboGlass

 

Carbo-Glass premaz - poleg tega, da so lahka in optično natančna, so stekla na obeh straneh izboljšana z oklepnim premazom, ki nudi zaščito pred praskami in drugo škodo.

 

Bolle Anti-Reflective Coating

 

Anti-Reflective premaz - je nanešen na notranjo stran stekel in izniči negativne učinke bleščanja od zadaj, ter lajša utrujenost oči.

 

Bolle Anti Impact Coating

 

Anti-Impact stekla - posebej narejena za maksimalno odpornost proti udarcem. Poskrbijo, da vas morebitni delčki ne poškodujejo ali vam kvarijo uspešnost.

 

Bolle b-20.3 Polycarbonate Lenses

 

Polikarbonatna stekla - Bolle polikarbonatna stekla so narejena iz visoko-kakovostne smole, kar se kaže v  lečah, ki so 20x bolj odporne na udarce kot steklo in 3x lažja.

 

Bolle B-Clear Lenses

 

 B-Clear Stekla - ultra-lahka Trivex® stekla nudijo vrhunsko optično kakovost. So lažja od polikarbonata in omogočajo dizajne z boljšim pokrivanjem obraza, kar vam nudi večjo zaščito pred elementi brez dodane teže. 

Bolle Click Hinge

 

Clickhinge - tečaj, ki s klikom postavi ročke na pravo mesto.

 

Bolle Pinless Hinge

 

 Pinless Hinge - tečaj, oblikovan tako, da ne potrebuje nobenih dodatnih delov, samo okvir in ročki.

 

Bolle Spring-Hinges

 

Spring Hinges - tečaj, ki s pomočjo vzmeti postavi ročki na pravo mesto.

 

Bolle Sport Optical System

 

Sport Optical System - možnost vstavitve korekcijskih stekel.

 

 

Cebe Eyewear

 

Cebe Polarized Tech

 

 Polarizirana stekla - polarizacijska tehnologija izniči bleščanje s površin kot so voda, sneg in ceste, kar sprosti vaše oči in izboljša vaš vid.

 

Cebe Tech Photochromic

 

 Fotokromična stekla - so odzivna na svetlobo in se samodejno prilagodijo spreminjajočim se svetlobnim pogojem. Steklo se potemni, ko je izpostavljeno več UV svetlobi.

 

Cebe Tech Anti Reflective

 

 Anti-Reflective premaz - je nanešen na notranjo stran stekel in izniči negativne učinke bleščanja od zadaj, ter lajša utrujenost oči.

 

Cebe Tech Mirror

 

 Zrcalni premaz - tehnika uporabljena za lepši izgled, ter izboljšanje učinkovitosti filtracije.

 

Cebe Interchangable Lenses

 

 Quick-Change zamenljiva stekla - z očali dobite še dodatna stekla, katera lahko enostavno zamenjate in se s tem še lažje prilagajate spremenljivim vremenskim pogojem.

 

Cebe Optical Clip

 

 Program za Korekcijska Stekla - možnost vstavitve optičnega klipa ali okularja za boljši nadzor.

 

Cebe Symbiotech

 

 Symbiotech - ekskluziven koncept z ročkami v obliki V-ja za perfektno in enakomerno razporeditev teže, kar se odraža v večjem udobju in stabilnosti očal.

 

Cebe Tech Extra Wide Vision

 

 Široko Vidno Polje - maksimizirana oblika okvira in stekel omogoči panoramsko vidno polje.

 

Cebe Tech Adjustable Nose Pads

 

 Prilagodljiv Nosnik - za maksimalno udobje.

 

Cebe Tech Xtra Flex

 

 Xtra-Flex - pametna konstrukcija okvira, ki temelji na kombinaciji najlona in, kjer potrebno, mehkih materialov, kar omogoča izjemno fleksibilnost ročk in zagotavlja popolno ergonomičnost in sigurnost.

 

Cebe Tech Anti Slip Rubber

 

 Anti-Slip guma - gumijasti nastavki na nosniku ali ročkah za večje udobje in boljši prijem.

 

Cebe Tech Lateral Protection

 

 Bočna zaščita - integrirani ali odstranljivi stranski ščitniki: najboljša zaščita proti bočnemu bleščanju.

 

Cebe Tech Strap

 

 Elastičen trak - dizajniran za funkcionalnost in izgled, se fiksira direktno na konca ročk za udobje in varnost v akciji.

 

Cebe Lens 1500 Grey Polarized

 

 Stekla Cebe 1500 Polarized Grey - stekla za močno svetlobo in difuzne pogoje. Lahka stekla iz polikarbonata, so siva za realen prikaz barv in polarizirana, da še dodatno zmanjšajo bleščanje z vode in vodoravnih površin. UV zatemnitvena kategorija 3, s 100% UV zaščito. Primerna tudi za vožnjo.

 

Cebe Lens 1500 Grey Polarized Orange 

 Stekla Cebe 1500 Grey Polarized Orange - stekla za močno svetlobo in difuzne pogoje. So siva za realen prikaz barv, z oranžnim zrcalnim premazom. Lahka stekla iz polikarbonata, so polarizirana, da še dodatno zmanjšajo bleščanje z vode in vodoravnih površin. UV zatemnitvena kategorija 3, s 100% UV zaščito. Primerna tudi za vožnjo.

 

Cebe Lens 1500 Grey

 

 Stekla Cebe 1500 Grey - stekla za močno svetlobo in difuzne pogoje. Lahka stekla iz polikarbonata, so siva za realen prikaz barv. UV zatemnitvena kategorija 3, s 100% UV zaščito. Primerna tudi za vožnjo.

 

Cebe Lens 1500 Grey Blue

 

 Stekla Cebe 1500 Grey Blue - stekla za močno svetlobo in difuzne pogoje. So siva za realen prikaz barv, z modrim zrcalnim premazom. Stekla so iz polikarbonata - lahka, a odporna proti udarcem. UV zatemnitvena kategorija 3, s 100% UV zaščito. Primerna tudi za vožnjo.

 

Cebe Lens 1500 Grey Green

 

 Stekla Cebe 1500 Grey Green - stekla za močno svetlobo in difuzne pogoje. So siva za realen prikaz barv, z zelenim zrcalnim premazom. Stekla so iz polikarbonata - lahka, a odporna proti udarcem. UV zatemnitvena kategorija 3, s 100% UV zaščito. Primerna tudi za vožnjo.

 

Cebe Lens 1500 Grey Orange

 

 Stekla Cebe 1500 Grey Orange - stekla za močno svetlobo in difuzne pogoje. So siva za realen prikaz barv, z oranžnim zrcalnim premazom. Stekla so iz polikarbonata - lahka, a odporna proti udarcem. UV zatemnitvena kategorija 3, s 100% UV zaščito. Primerna tudi za vožnjo.

 

Cebe Lens 1500 Grey Multilayer

 

 Stekla Cebe 1500 Grey Multilayer - stekla za močno svetlobo in difuzne pogoje. So siva za realen prikaz barv, z večplastnim premazom. Stekla so iz polikarbonata - lahka, a odporna proti udarcem. UV zatemnitvena kategorija 3, s 100% UV zaščito. Primerna tudi za vožnjo.

 

Cebe Lens Yellow

 

 Stekla Cebe Yellow - rumena stekla, ki ščitijo pred vetrom, peskom in letečimi predmeti. Zatemnitvena kategorija: 0, s 100% UV zaščito.

 

Cebe Lens Clear

 

 Stekla Cebe Clear - jasna stekla, ki ščitijo pred vetrom, peskom in letečimi predmeti. Zatemnitvena kategorija: 0, s 100% UV zaščito.

 

Cebe Lens 1500 Blue Light

 

 Stekla Cebe 1500 Blue Light - stekla 3. UV zatemnitvene kategorije, s 100% UV zaščito, ki blokirajo tudi 90% modre svetlobe. Modra ali visoko-energijska vidna svetloba je svetloba z najvišjo frekvenco vidnega spektruma in je še posebej škodljiva za razvijajoče se oči.

 

Cebe Lens 1500 Brown

 

 Stekla Cebe 1500 Brown - stekla za močno svetlobo in difuzne pogoje. Lahka stekla iz polikarbonata, so rjava za boljši kontrast in razpoznavnost reliefa. UV zatemnitvena kategorija 3, s 100% UV zaščito. Primerna tudi za vožnjo.

 

Cebe Lens Vario Perfo Brown

 

 Stekla Cebe Vario Perfo Brown - vrhunska, visoko-kontrastna in odzivna na svetlobo; ta stekla spreminjajo gostoto temnila s spreminjajočimi se svetlobnimi pogoji in nudijo udoben vid ne glede na intenzivnost svetlobe. UV zatemnitvena kategorija 1 - 3 (se prilagaja glede na svetlost), s 100% UV zaščito. So rjava za večjo poudarjenost reliefa in narejena iz polikarbonata - lahka, a odporna proti udarcem. Odlična za šport in splošno nošnjo.

 

Cebe Lens Vario Perfo

 

 Stekla Cebe Vario Perfo Grey - vrhunska, visoko-kontrastna in odzivna na svetlobo; ta stekla spreminjajo gostoto temnila s spreminjajočimi se svetlobnimi pogoji in nudijo udoben vid ne glede na intenzivnost svetlobe. UV zatemnitvena kategorija 1 - 3 (se prilagaja glede na svetlost), s 100% UV zaščito. So siva za realen prikaz barv in narejena iz polikarbonata - lahka, a odporna proti udarcem. Odlična za šport in splošno nošnjo.

 

Cebe Lens Vario Peak

 

 Stekla Cebe Vario Peak - vrhunska, visoko-kontrastna in odzivna na svetlobo; ta stekla spreminjajo gostoto temnila s spreminjajočimi se svetlobnimi pogoji in nudijo udoben vid ne glede na intenzivnost svetlobe. Za močno in izjemno močno svetlobo: UV zatemnitvena kategorija 2 - 4 (se prilagaja glede na svetlost), s 100% UV zaščito. So siva za realen prikaz barv in narejena iz polikarbonata - lahka, a odporna proti udarcem. Odlična za šport in splošno nošnjo, niso priporočena za vožnjo.

 

Cebe Lens 2000 Brown

 

 Stekla Cebe 2000 Brown - za izjemno močno svetlobo in dolgo uporabo (visokogorje). Lahka stekla iz polikarbonata, so rjava za boljše zaznavanje reliefa. UV zatemnitvena kategorija 4, s 100% UV zaščito in optimizirano IR zaščito (85%).

 

Cebe Lens 4000 Grey Mineral

 

 Stekla Cebe 4000 Grey Mineral - mineralna stekla, odporna proti praskam, nudijo izjemno vzdržljivost in superiorno optično kvaliteto. Zaščita pred intenzivno svetlobo pri visokogorskih aktivnostih, 4. UV zatemnitvene kategorije. Stekla so siva za realen prikaz barv. Filtrira 100% UV svetlobe in 95% IR svetlobe. Niso primerna za vožnjo.

 

Cebe Lens 4000 Grey Mineral Blue

 

 Stekla Cebe 4000 Grey Mineral Blue Flash Mirror - mineralna stekla, odporna proti praskam, nudijo izjemno vzdržljivost in superiorno optično kvaliteto. Zaščita pred intenzivno svetlobo pri visokogorskih aktivnostih, 4. UV zatemnitvene kategorije. Stekla so siva za realen prikaz barv, z modrim zrcalnim premazom. Filtrira 100% UV svetlobe in 95% IR svetlobe. Niso primerna za vožnjo.