Več pogledov

Gorski menih – Bergmoench Special Edition

Kratek opis

Prednosti gorskega meniha

Integriran sistem downhill skiroja s polnim vzmetenjem in nahrbtnikom za nošenje navkreber. Pri hoji v hrib imate popolno svobodo gibanja - proste roke in vse čute popolnoma predane naravi, ki vas obkroža. Spust pa opravite hitro kot strela, v stoje ali kleče na gorskem menihu. V primeru izredno grobega terena, lahko gorski menih peljete v stoje in tako težišče držite bolj v zadnjem delu. Po primerni podlagi pa se peljete po hribu dol kar v kleče, sproščeno in brez mišičnega napora. Geometrija kolesa sloni na več simulacijah in teoretičnih ter empiričnih dognanjih pri zasnovi gorskega meniha.

Položaj uporabnika pri spustu, ki je nizek in pretežno v zadnjem delu gorskega meniha, ter pnevmatiki različnih velikosti skupaj sestavljajo dobro premišljen koncept vozila, ki združuje varno vožnjo z vrhunsko okretnostjo obenem pa omogoča kompaktnost pri nošenju ob hoji navkreber in udobje pri vožnji navzdol.

Dobavljivost: Na zalogi

Cena: €1.490,00

Special Price €1.390,00

Podrobnosti

Ob peš spustih z gora so naši sklepi izjemno obremenjeni, saj morajo blažiti udarce celotne teže telesa, večinoma pa je vsa ta sila koncentrirana le na določenih delih kolenskega sklepa.  Posledice so znane: sčasoma se mišice v zgornjem delu stegen omehčajo in brž ko ne vas pričnejo boleti kolena. Zato ob hoji kompenziramo to bolečino s spremembo načina gibanja, ki pa je velikokrat bolj nevarno in hitreje pride do poškodb. Študije so pokazale, da ima preko 67% vseh pohodnikov težave s koleni, pa tudi bolečine v gležnjih, bokih, ramenih in hrbtenici. Pri potovanju z gorskim menihom po hribu dol, obremenitev spodnjih okončin izgine in s tem tudi povezane težave.
 
Gorski menih vam omogoča, da v gorskem svetu uživate, kot še niste nikoli.  Tudi športni navdušenci, ki ste do sedaj pri hoji v hribe pogrešali malo več "akcije", lahko s spustom v dolino doživite popolnoma novo, zabavno, ter bolj adrenalinsko izkušnjo. Gorski menih je predan tudi ohranjanju naših gora čistih, saj je popolnoma prenosen in za spust ne potrebujemo nikakršne infrastrukture, vgrajene v hrib, kot so npr. fiksni tiri za poletno sankanje navzdol.
 
Gorski Menih Bergmoench Tech
 
 
 
Gorski Menih Bergmoench Tech Backpack

Specifikacije

Okvir Ročno izdelan okvir iz aluminijeve zlitine 7005. Trojno ojačeni odseki. Predimenzionirana 1½" glava. Ultra-lahka premična roka za vzmetenje (premik do 80 mm).
Air Shock Nastavljiv, Nastavitev odziva
Sprednje vilice
Vzporedne 4-členske zložljive vilice (80 mm pomika) - nastavljiv amortizer - Nastavitev odziva in SAG indikacije
Nahrbtnik
 • ZNANJE: 
  Dizajn, projektiranje in izdelava s strani enega najboljših izdelovalcev nahrbtnikov v Nemčiji (VAUDE)
 • VAUDE CARRY SYSTEM: ergonomičen dizajn, udobno nošenje, zračen zadnji del, zapenjanje okoli ramen in pasu, nastavljiva dolžina paščkov
 • PROSTORNINA: 
  Trije ločeni, vododporni odseki, vodoodporne zadrge, lahko dosegljivi prostori
 • POSEBNOSTI: 
  spravljiva mreža za čelado, pritrditev za pohodne palice
Zavore Tektro Orion zavore z diski
Pnevmatike Plašči Schwalbe Mow Joe 2.0 - (spredaj) / Innova 2.40 (zadaj)
Teža       9.8 Kg

Za ceno pošljite povpraševanje in odgovorili vam bomo še isti delovni dan.

 • Desno oko

 • Levo oko

 • Kontaktni podatki


Our Brand