Veslanje

Veslanje (angl. Rowing) je olimpijska disciplina, ki je v programu Olimpijskih iger moderne dobe že od samega začetka(leta 1896). Zelo razširjena je  na nekaterih univerzah še zlasti v Veliki Britaniji.

Mednarodna veslaška zveza (FISA – Fédération Internationale des Sociétés d’Aviron),osnovana 25. Junija 1892 v Torinu , je najstarejša mednarodna športna zveza, od leta 1962 pa organizira tudi svetovna prvenstva.

V Sloveniji je šport manj razvit, saj se s tekmovalnim veslanjem ukvarja le nekaj sto tekmovalcev. Kljub majhnemu številu  je to v Sloveniji ena izmed uspešnejših športnih panog po številu osvojenih medalj na največjih tekmovanjih – Olimpijskih igrah in svetovnih prvenstvih.

Ker je tudi pri veslanju pomembna ustrezna zaščita oči in jasen vid smo ponosni, da z znamko Bollé  že vrsto let sodelujemo z Veslaško Zvezo Slovenije in smo opremljevalci naše veslaške reprezentance.

 

V življenju se izjemno zanašamo na vid, še posebej pri športu, kjer je jasen, nemoten vid nujen ne le za zmogljivost, a tudi za varnost. Za veslanje priporočamo očala vstavi očala s Bollé Tigersnake.