Marjan Zupančič

 

Marjan Zupančič o sebi:

S športom se tekmovalno ukvarjam že 30 let. Bil sem kolesar, duatlonec, triatlonec, tekmovalni turni smučar, gorski tekač v zadnjem obdobju pa tekmujem predvsem na gorskih maratonih in ultra trail tekmovanjih. Takrat, ko sem začel teči to še ni bilo tako popularno kot sedaj. V športu sem vedno užival in tek je tako postal moj način življenja, vedno v gibanju.

V kar dolgi karieri sem osvojil : z ekipo Slovenije srebrno medaljo na Svetovnem prvenstvu v gorskem maratonu, sedemkrat zmagal na Triatlonu Jeklenih v Bohinju, bil večkrat Državni prvak Slovenije v gorskem teku, gorskem maratonu, duatlonu, na SP v gorskem teku za Veterane 35 – 40 let sem postal Svetovni prvak, pred dvema letoma sem že drugič izboljšal rekord po Slovenski Planinski Poti, za pot iz Maribora do Ankarana po poti SPP sem potreboval 7 dni 8 ur 10 minut, v zadnjem obdobju pa sem zmagal na nekaj trailih in ultra trail tekmovanjih kot so 100 Milj Istre, Ultra Trail Vipava Valley 110 km, Risnjak Trail – kjer sem zmagal na zadnjih štirih izvedbah ……
Upam, da mi bo zdravje služilo in da bom trn v peti pol mlajšim tekmecem še vsaj kakšno leto.

 

Marjan Zupančič je nedvomno gorski tekač brez primere. Je večkratni zmagovalec skoraj vsakega ultra trail tekmovanja v širši regiji Slovenije in Hrvaške.

Pri svojih podvigih uporablja očala Cébé S’Track Mono za katera pravi:

Z očali S’Track sem zelo zadovoljen, so prva očala v moji tekaški karieri katera se med tekom, ko se znojim ne zarosijo. Ščitijo me pred soncem in vetrom. Prav pa pridejo tudi kadar na kaki tekmi pregorim in zagori rdeča lučka in skozi očala tekmeci tega ne morejo opaziti.

 

Povezave

Galerija