Kolesarstvo

Kolesarstvo je aktivnost vožnje s kolesom, ki se uporablja tako v transportne namene, kot za namene športa, rekreacije ali turizma. Pri tem se kot glavni pripomoček uporablja kolo oziroma njegove različice, kot je na primer trokolo.

Pojem “kolesarstvo” lahko označuje vsakodnevno vožnjo s kolesom po opravkih (dnevno migracijo), rekreacijo ali profesionalno ukvarjanje s tem športom.

Mednarodna kolesarska zveza je krovna organizacija kolesarstva kot športa s sedežem v Aiglu (Švica). Evropska kolesarska federacija, s sedežem v Bruslju pa je krovna organizacija večine kolesarskih organizacij (tudi iz neevropskih držav), ki se ukvarjajo s promocijo in razvojem aktivnosti kot ene izmed vej v prometnem sistemu.

 

Pri kolesarjenju je zelo pomembno, da imate ustrezno zaščito oči in jasen vid, zato smo ponosni, da pri Sports & Optics Lab z znamko Bollé  sodelujemo s Kolesarskim društvom ROG in triatlonci kot so Miro Kregar, Mojca Hafner, Jan Škrjanc in Tilen Potočnik.

 

V življenju se izjemno zanašamo na vid, še posebej pri športu, kjer je jasen, nemoten vid nujen ne le za zmogljivost, a tudi za varnost. Za kolesarstvo priporočamo očala Bollé 5th Element Pro.